Logo

Croissanter 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
50 g gær
2 ½ dl kold mælk
1 æg
1 tsk salt
½ tsk sukker
350-375 g hvedemel (7-71/2 dl )
175-200 g smør/margarine skåret i skiver (ostehøvl)
Æg til pensling

Gæren plukkes i småstykker og opløses i den kolde mælk med salt og sukker.
Ægget piskes i og det meste af melet, og dejen æltes sammen og hæver 10-15 min. tildækket.
Dejen rulles ud til en aflang plade, og på halvdelen lægges smørret der
er skåret i skiver, resten af dejen lægges over, kanterne trykkes godt
til, og dejen lægges koldt i 15 min.
Så rulles dejen ud til en firkant, på størrelse med en serviet og denne
foldes sammen 4 gange og rulles igen ud til serviet-størrelse, foldes igen sammen 4 gange, og imellem udrulningerne, hviler dejen koldt i 15
min.
Rul dejen ud ialt 3 gange.
Til sidst deles dejen, og hver del rulles ud til en cirkel, der skæres ud
til 8 trekanter, der hver rulles mod spidsen og lægges på denne, på
bageplader med bagepapir og hæver lunt i 30 min. tildækket.
Pensles med sammenpisket æg og bager på nederste rille i Ca. 8 min ved
225°.

Tips: Sæt en lille aluform med vand i bunden af ovnen. Er fryseegnet. Serveres lune.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.045 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?