Logo

Croissanter - Franske horn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Croissanter - Franske horn

 

24 stk. Tilberedningstid: ca. 40 min. Hævetid, i alt: 1½ time Bagetid: 10-12 min. Fryseegnet

 

#

50 g gær

2 dl mælk

1 æg

1 tsk salt

1-2 tsk sukker

ca 500 g hvedemel (8 dl)

250 g smør

æg til pensling

*

1. Smuldr gæren og udrør den i den kolde mælk.

Tilsæt sammenpisket æg, salt, sukker og mel.

Ælt dejen sammen og lad den hæve tildækket ½ time.

 

2. Rul dejen ud på et melet bord til en aflang plade.

Fordel smørret i skiver på ⅔ af dejen.

Fold dejen i 3 lag - begynd med delen uden smør.

Gentag denne udrulning og sammenfoldning 4 gange, og vend dejen ¼ omgang efter hver udrulning.

 

3. Udrul dejen og del den i 3 stykker som udrulles til runde plader.

Del hver i 8 trekanter.

Rul trekanterne sammen fra den brede ende og læg dem med spidsen nedad på bageplade beklædt med bagepapir.

Lad dem efterhæve 1 time.

 

4. Pensl croissanterne med sammenpisket æg og bag dem ved 225 °C i 10-12 min.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 462 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?