Logo

Croissanter - Franske horn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Croissanter - Franske horn

 

24 stk. Tilberedningstid: ca. 40 min. Hævetid, i alt: 1½ time Bagetid: 10-12 min. Fryseegnet

 

#

50 g gær

2 dl mælk

1 æg

1 tsk salt

1-2 tsk sukker

ca 500 g hvedemel (8 dl)

250 g smør

æg til pensling

*

1. Smuldr gæren og udrør den i den kolde mælk.

Tilsæt sammenpisket æg, salt, sukker og mel.

Ælt dejen sammen og lad den hæve tildækket ½ time.

 

2. Rul dejen ud på et melet bord til en aflang plade.

Fordel smørret i skiver på 2/3 af dejen.

Fold dejen i 3 lag - begynd med delen uden smør.

Gentag denne udrulning og sammenfoldning 4 gange, og vend dejen 1/4 omgang efter hver udrulning.

 

3. Udrul dejen og del den i 3 stykker som udrulles til runde plader.

Del hver i 8 trekanter.

Rul trekanterne sammen fra den brede ende og læg dem med spidsen nedad på bageplade beklædt med bagepapir.

Lad dem efterhæve 1 time.

 

4. Pensl croissanterne med sammenpisket æg og bag dem ved 225 °C i 10-12 min.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 185 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tortillas og fyldSådan laver du let disse lækre tortillas. De lune brød serveres til den mexicanske...
• TrekornsbrødTilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 1½ time Bagetid: 40 min. Fryseegnet....
• Kogte kringler med birkesTilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 45 min. Bagetid: ca. 20 min. Fryseegnet....
• Marinerede jordbær med kokosisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os