# Ingredienser:
3 dl færdiglavet kaffe (gerne en rest fra dagens kaffetår) 
300 g sukker eller brun farin (kagen bliver lidt mere krydret med farin)
1 tsk stødt kanel, med top 
½ tsk stødte nelliker 
2 dl rosiner (120 g) 
2 tsk vaniljesukker 
50 g smør eller margarine 
200 g hvedemel 
1 tsk natron, strøget  
*
 
Kom kaffe, sukker, kanel, nelliker, vanilje og smør i en tykbundet gryde. 
Bring det i kog, rør af og til, og lad kaffemasse koge for kraftig varme uden låg i ca. 3 min.
Gryden tages af varmen og afsvales fuldstændig, inden hvedemel og natron røres i.
Dejen bages herefter i en smurt, raspstrøet form 
- (en springform, gør det lettere at få kagen ud af formen)
Bages ved 175 °C i ca 40 min. 
Afsvales lidt i formen inden den vendes ud.
  
Tips: Holder sig frisk i mange dage, hvis ikke den bliver spist med det samme.