Logo

Den kongelige kaffekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


# Ingredienser:

3 dl færdiglavet kaffe (gerne en rest fra dagens kaffetår)
300 g sukker eller brun farin (kagen bliver lidt mere krydret med farin)

1 tsk stødt kanel, med top 
½ tsk stødte nelliker
2 dl rosiner (120 g)
2 tsk vaniljesukker
50 g smør eller margarine

200 g hvedemel
1 tsk natron, strøget  
*

 
Kom kaffe, sukker, kanel, nelliker, vanilje og smør i en tykbundet gryde.
Bring det i kog, rør af og til, og lad kaffemasse koge for kraftig varme uden låg i ca. 3 min.
Gryden tages af varmen og afsvales fuldstændig, inden hvedemel og natron røres i.
Dejen bages herefter i en smurt, raspstrøet form 

- (en springform, gør det lettere at få kagen ud af formen)
Bages ved 175 °C i ca 40 min.
Afsvales lidt i formen inden den vendes ud.
 
Tips: Holder sig frisk i mange dage, hvis ikke den bliver spist med det samme. 



 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.734 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?