Logo

Det bedste brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
et let, luftigt og velsmagende brød. Rør dejen om morgnen, form bollerne inden nattesøvnen og bag næste morgen!

Til ca. 36 boller skal der bruges:
1,5 liter koldt vand
10 g gær
1-2 spiseskefulde groft salt (havsalt)
ca.3 dl fin durum fra Irma
ca.3 dl grov durum fra Irma
ca.26 - 28 dl hvedemel

Vand og gær blandes, tilsæt durum hvedemel, salt og hvedemel. Røre, røre...
Den færdig rørte dej skal hænge lidt i, fordi en "våd" dej hæver bedre end en "tør".
Og godt brød, er som bekendt brød, der har hævet meget og ikke smager af gær.
Dejen hæver under et viskestykke i løbet af dagen, stil den et sted hvor der er mørkt og køligt.

Nu skal dejen æltes, deles op i 36 nogenlunde ens klumper og formes.
Her må du bruge lidt hvedemel, så dejen er smidig, men endelig ikke for meget.
Bollerne fordeles på 4 plader og hæver natten over.
De hæver bedst ved ca. 19ºC og under hæve-kasserne.
Du kan bruge dejen til flûte, forcasia, pizza osv.
Hæve-kasserne, som hurtigt kan bankes sammen, fungerer som drivhuse og gør at dejen forbliver fugtig.
Hvis bollerne falder sammen er de ikke værd at bage, ælt dem sammen og form dem på ny.
Vær opmærksom på at dejen begynder at syrne, hvis den er for lang tid undervejs.
Du kan også gemme en klump dej i køleskabet, til næste gang du skal bage, den kan bruges i stedet for gær. Men det er svært, resultatet kan svinge.

Bollerne bages i en varmlufts ovn ved ca. 190ºC i 20-25 minutter. Inden de bages kan du spraye med en vand forstøver og drysse sesam frø hen over.
Dem der ikke bliver spist samme dag kan med stort held fryses ned.
Dejen og fremgangs måden kan også bruges til dejlige mad brød.
Tag en passende portion af dejen og rul, mas, tryk den ud i en bradepande.
Inden den sættes i ovnen stænker du med olivenolie, drysser med salt og rosmarin.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.765 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• ØlbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kransekagekonfekt 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Banan-vanilje kageLækker kage med banan og vanilje samt nem glasur. Hvis man ikke er til vanilje kan denne...
• Æbletærte med ny smagEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os