Logo

Dessertkurve med citronmousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Dessertkurve:
125 g smør
125 g sukker
2 æg
150 g hvedemel
75-100 g hasselnøddeflager
 
Citronmousse:
5 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl sukker
4 pasteuriserede æggehvider
Reven skal og saft fra 1 stor citron
Endvidere:
Reven citronskal
Citronmelisse
 
Dessertkurve: Rør smør og sukker godt sammen og rør æggene i.
Rør melet i lidt ad gangen.
Smør dejen ud i runde kager, 10 cm. i diameter, på bagepapir lagt på
bagepladen og drys nøddeflager på.
Bag dem ved 200°C i 5-7 min.
Tag kagerne enkeltvis ud og form dem straks til kurve, idet de vendes
over et omvendt glas – tryk dem let mod glasset.
Citronmousse: Læg husblassen i rigelig kold vand 10 min.
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen og pisk æggehviderne stive.
Bland den revne citronskal i æggemassen.
Knug husblassen fri for vand og smelt den i lunet citronsaft.
Lad blandingen blive fingervarm, før den hældes i æggemassen i en tynd stråle, mens der piskes.
Vend de stiftpiskede æggehvider i.
Kom lidt citronmousse i hver kurv, drys med lidt reven citronskal og læg
citronmelisse ved.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.863 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?



Effektiv reklame - klik her