Logo

Dundeekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
250 g smør eller margarine
250 g rørsukker
4 æg
reven skal af 1 appelsin
reven skal af 1 citron
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 dl whisky

Fyld:
125 g mørke rosiner
125 g lyse rosiner
75 g korender
50 g pomeransskal
50 g sukat
50 g cocktailbær
50 g mandler
2 spsk hvedemel

Pynt
50-75 g hele smuttede mandler

Begynd med fyldet:
Hak pomeransskal, sukat, cocktailbær og mandler hver for sig.
Bland det hakkede fyld med rosiner, korender og 2 spsk hvedemel.
Rør fedtstof og rørsukker godt sammen.
Rør æggene i et ad gangen.
Tilsæt reven appelsin- og citronskal.
Bland hvedemel og bagepulver og rør det i skiftevis med whisky.
Vend forsigtigt fyldet i.
Kom dejen i en velsmurt springform 23-24 cm. i diameter.
Fordel smuttede, hele mandler i et pænt mønster på dejen.
Bag kagen 1-1 ¼ time ved 175ºC.
Prik i kagen med en gaffel, hænger der ingen dej ved er kagen færdig.

Tips: Whisky kan varieres med rom eller appelsinsaft.
Rørsukker kan erstattes med samme mængde almindeligt sukker.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.452 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Havregrynskugler 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sukkerbrød En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• HyldebærkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grillstegt ananas med romcremeNår grillen alligevel er tændt op, så tilbered også desserten over de varme kul
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!