Logo

Ejdammerboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
125 g smør eller margarine
125 g hvedemel
2 1/2 dl vand
1/2 tsk salt
5 æg

Fedtstoffet smeltes, afbages med det sigtede hvedemel, hvorefter det kogende vand tilsættes.
Når afbagningen slipper skeen, fjernes gryden fra varmen, salt og æggene røres i et ad gangen (hvide og blomme sammenpiskes, inden de hældes i den varme dej, man risikerer da ikke at hviden løber sammen).
Når dejen er rørt godt i ca. 20 minutter efter at det sidste æg er tilsat, kan dejen udsprøjtes i runde kager på smurt plade.
Over hver af disse lægges et stykke tyndt udrullet mørdej.
Dette må være lidt støre end bollen.
De stilles i en varm ovn og bages, indtil de er lysebrune.

Disse boller kan fyldes med creme eller flødeskum samt evt. overdrysses med flormelis og serveres til kaffe og te.
Anvendt som dessert fyldes de helst med vaniljeis, og varm chokoladesauce serveres til.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.302 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• KuvertbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Blommetærte med friske hasselnødder og fromage fraisNavnet siger det hele: lækker, lækker dessert. Tæften her med blommer, hasselnødder og...
• Majs og bacon muffinsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kirsebærrand med mandelskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!