Dej: 
300 g hvedemel 
200 g smør 
100 g sukker 
1 æg 
Fyld: 
¾ kg æbler 
1 spsk hvedemel 
140 g sukker 
50 g brun farin 
1 tsk kanel 
½ tsk muskat 
50 g rosiner 
75 g mandler 
reven skal og saft af 1 citron 
reven skal af ½ appelsin 
Saml dejen og stil den koldt. Skold, smut og hak mandlerne. 
Bland de tørre ingredienser til fyldet sammen med den revne skal og mandler. 
Skræl æblerne og læg dem i koldt vand tilsat citronsaft. 
Del mørdejen i 2 dele, den ene lidt større end den anden. 
Rul den store  ud og beklæd et smurt ovnfast fad el.  springform. 
Forbag ved 200°C i 10 min. 
Fordel æblerne lagvist med sukkerblandingen i bunden. 
Kom smørklatter i mellem. 
Rul den anden del ud og læg på som låg.  
Bag ved 200°C i 20-40 min. til den er gylden og dufter.
Serveres med flødeskum eller cremefraiche.