Logo

Engelsk æblepie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
300 g hvedemel
200 g smør
100 g sukker
1 æg

Fyld:
¾ kg æbler
1 spsk hvedemel
140 g sukker
50 g brun farin
1 tsk kanel
½ tsk muskat
50 g rosiner
75 g mandler
reven skal og saft af 1 citron
reven skal af ½ appelsin

Saml dejen og stil den koldt. Skold, smut og hak mandlerne.
Bland de tørre ingredienser til fyldet sammen med den revne skal og mandler.
Skræl æblerne og læg dem i koldt vand tilsat citronsaft.
Del mørdejen i 2 dele, den ene lidt større end den anden.
Rul den store ud og beklæd et smurt ovnfast fad el. springform.
Forbag ved 200°C i 10 min.
Fordel æblerne lagvist med sukkerblandingen i bunden.
Kom smørklatter i mellem.
Rul den anden del ud og læg på som låg.
Bag ved 200°C i 20-40 min. til den er gylden og dufter.
Serveres med flødeskum eller cremefraiche.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.421 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her