Logo

Ezekielbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

6.25 dl hele hvedekorn
3.75 dl spelt hvedemel
1.25 dl hel byg
1.25 dl hel hirse
0.6 dl tørrede grønne linser
2 spsk tørrede hvide bønner
2 spsk tørrede kidney bønner
2 spsk tørrede pinto bønner

1 liter vand 45°C
2.5 dl honning
1.25 dl olivenolie
2 pk tørgær
2 spsk salt

Bland vand, olie, honning og gær i en skål.
Rør det sammen og lad stå 5 minutter.
Bland korn og bønner sammen og mal det på en mølle/kværn.
Bland dette sammen med gærblandingen og salt.
Rør godt i 10 minutter - det er vigtigt.
Ælt dejen ud til 2 aflange brød som lægges i smurte brødforme.
Stilles så lunt til hævning i ca 1 time, til dejen når kanten af formene.
Bages ved 175°C i ca 45-50 minutter eller til brødene er gyldne brune.


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.577 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
13209-01-2015 21:05:06 Joshua
Ved den originale opskrift skal kornet bla forspires.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?