Logo

Ezekielbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

6.25 dl hele hvedekorn
3.75 dl spelt hvedemel
1.25 dl hel byg
1.25 dl hel hirse
0.6 dl tørrede grønne linser
2 spsk tørrede hvide bønner
2 spsk tørrede kidney bønner
2 spsk tørrede pinto bønner

1 liter vand 45°C
2.5 dl honning
1.25 dl olivenolie
2 pk tørgær
2 spsk salt

Bland vand, olie, honning og gær i en skål.
Rør det sammen og lad stå 5 minutter.
Bland korn og bønner sammen og mal det på en mølle/kværn.
Bland dette sammen med gærblandingen og salt.
Rør godt i 10 minutter - det er vigtigt.
Ælt dejen ud til 2 aflange brød som lægges i smurte brødforme.
Stilles så lunt til hævning i ca 1 time, til dejen når kanten af formene.
Bages ved 175°C i ca 45-50 minutter eller til brødene er gyldne brune.


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.115 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HavregrynsfingreEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Stort æblehornEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• HybenbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grundopskrift på Vanille-parfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
13209-01-2015 21:05:06 Joshua
Ved den originale opskrift skal kornet bla forspires.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os