Logo

Fransk høne og Mandelrand med is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fransk høne og Mandelrand med is

1 friskslagtet, ung høne - 1700-1800 g

(oliven)olie

200 g champignon

1 ds flåede tomater

2 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 laurbærblad

1 kvist timian

1 tsk hele sorte peberkorn

2-3 dl tør hvidvin

salt og friskkværnet peber

Tilbehør: Løse ris ­se Tillæg

*

Del hønen i 6-8 stykker og lad dem blive gyldne i den opvarmede olie.

Tilsæt champignon, afdryppede tomater, hakkede løg, finskåret hvidløg samt laurbærblad og timian.

Lad det snurre lidt og spæd med vinen.

Tilsæt salt og peber og lad retten snurre vi­dere i ca. 40 minutter.

Tag kød og grønsager op i opvarmet fad ­dæk med alufolie - og kog skyen ind 5-10 minutter.

Hæld den over retten og server den med kogte løse ris.

Madopskrift billede

Mandelrand med is

200 g mandler

200 g sukker

4 æggehvider

rasp til formen

1 spsk flor­sukker

1 spsk kakao

1 halv liter vaniljeis

*

Lad de usmuttede mandler gå gennem mandelkværnen og bland dem med sukkeret.

Vend de meget, meget stivpiskede æggehvider i og fyld straks dejen i en velsmurt randform, der er drysset med lidt rasp.

Bag den i 45-50 minutter ved 185°C.

Lad kagen stå lidt og vend den forsigtigt ud på serveringsfadet.

Afkøl kagen helt, inden en blanding af florsukker og kakao sigtes over.

Fyld ved serveringen randen med opskivet vaniljeis.

 

 Madopskrift billede

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.728 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her