
 
Kyllingekød er basis i denne gryde, som smager af
jordnødder, peberfrugt og løg. Den er desuden meget let at lave. 
• Peberfrugt indeholder
meget C-vitamin. • Brug helst kyllingens hvide kød, for at spare på fedtet. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Kyllingegryde med jordnødder: 
250 g (5 dl) kogt, strimlet kyllingekød 
1 grøn peberfrugt 
1 løg 
1 tsk olie 
2 spsk smør eller margarine 
2 spsk hvedemel 
½ tsk spids kommen 
½ tsk kanel 
7 dl hønsebouillon 
2 dl fløde 13% 
½ dl jordnøddesauce 
½ tsk salt 
2 spsk hakkede jordnødder (valgfrit) 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Rens og hak peberfrugten. Pil og hak løget. 
Opvarm olien ved jævn varme i en stor gryde og steg
peberfrugt og løg til de er møre, ca. 5 min. Læg grønsagerne på en tallerken. 
 
2 Smelt fedtstoffet i gryden og pisk mel, spidskommen og
kanel i. 
Steg under omrøring i ca. 1 min. 
Tilsæt bouillon, fløde og jordnøddesauce. 
Bring det i kog og kog under omrøring, til saucen er jævn,
ca. 5 min. 
 
3 Tilsæt kylling, peberfrugt, løg og salt. 
Bring i kog og rør rundt nu og da, til retten er gennemvarm,
ca. 10 min.
Anret portionsvis på tallerkener. 
Drys jordnødderne over og server straks. 
 
Tips & råd
 

Læg løget i koldt vand i ca. 10 min. inden det skal hakkes
eller snittes. 
På denne måde undgår du at fælde tårer, når du arbejder med
løg. 
 

Opvarmning i mikroovn: dæk med mikrofolie, men lad en åbning
stå, så dampen kommer ud. Kør på fuld effekt nogle minutter. 
 
VARIATION: Læg kyllingegryden i varme tortillas, rul sammen,
luk til og server. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 476 = kJ 1999 
Kulhydrat 10 g Protein 19 g Fedt 40 g (75%) Fibre 1 g