Logo

Familiens favoritboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
3 spsk smør eller margarine
1 1/4 dl mælk
1/2 dl sukker
1 tsk salt
25 g gær eller 1 spsk tørgær opløst i 3 3/4 dl ca. 40° varmt vand
7-8 dl hvedemel
1 æg pisket sammen med 1 spsk vand

Smelt smørret i en gryde ved svag varme, hæld mælken i og varm den til den er ca. 40º »lillefingervarm«. Kom det i en skål, rørsukker, salt og gær i. Tilsæt halvdelen af melet. Slå det godt sammen til dejen er glat. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen til dejen er mere fast.
Tag dejen ud på et melet bord og ælt den til den slipper bord og hænder. Læg dejen i en skål smurt med olie, vend dejen så den bliver smurt over det hele. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted til den fylder det dobbelte, ca. 1 time.
Slå dejen ned og del den i 12 lige store dele. Form dem til glatte boller og tryk dem flade.
Pensl dem med sammenpisket æg og vand og lad dem hæve ca. 1 time.
Bag dem ved 200° i 12-15 minutter til de er gyldenbrune.
Der bliver 12 boller
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.240 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mazarin En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• ChokoladehornEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Nemme påskesmåkagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• MangoisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os