Logo

Farmors kærnemælkshorn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 24 stk
Dej:
250 g hvedemel
250 g smør
¾ dl kærnemælk
 
Fyld: Æbler, chokolade, marcipan eller kogt pære og kanel.
Drys: Pisket æg, hakkede nødder og perlesukker.
 
Ælt hvedemel, smør og kærnemælk sammen til en ensartede dej.
Drys lidt hvedemel på bordet og rul ud.
Skær så mange spidse trekanter, du kan få ud af det udrullede stykke dej.
Kom fyldet (ikke for stor en klat/stykke) på den bredeste ende af trekanten og rul mod spidsen.
Giv et tryk i hver ende og "bøj" det lidt om, så det får hornfacon.
Stilles på den omrullede spids på en bagepapirs beklædt bageplade. Ælt det overskydende dej sammen igen og gentag processen til der ikke kan blive flere horn.
Pensl med pisket æg og drys dem med perlesukker og hakkede nødder.
Bages ved 200°C i ca. 15 min.

 

Tips: Er særdeles velegnet til nedfrysning og er ekstra gode hvis de lige bliver lunet i ovnen inden servering.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (11 stemmer)
Siden er blevet set 5.720 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?