Logo

Farmors lagkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lagkage - Kan serveres som dessert, til kaffebord, eller med lys i som fødselsdagskage.

Dej:
75 g margarine
100 g sukker
4 æggeblommer
2 tsk bagepulver
150 g hvedemel
3 spsk mælk

Marengs:
4 æggehvider
200 g sukker
1 tsk eddike

Fyld:
¼ liter piskefløde
syltetøj-jordbær/hindbær

Pisk æggehviderne med sukkeret (tilsæt gradvis), og eddike til sidst. Marengsen skal være meget stiv.
I en anden skål røres sukker, margarine og æggeblommerne sammen, kom mælk i, sigt hvedemel og bagepulver til en lind meget lind dej.
Tag to lagkageforme 25-30cm diameter, dæk bunden med smurt bagepapir, del dejen og smør dejen ud i et jævt lag, kom marengsen forsigtigt ovenpå.
Bag i forvarmet ovn 160ºC i 30 minutter. Afkøl helt. Anret på fad, et lag med marengsen nedad, smør et tyndt lag syltetøj på, dæk med pisket fløde. Smør bunden af det sidste lag med syltetøj og læg ovenpå med marengsen op.

Lagkagen er bedst efter at have stået et par timer koldt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.568 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her