Logo

Fastelagkager – dukkelagkager med hindbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Drop de traditionelle fastelavnsboller og byd i stedet på små 'fastelagkager' eller 5 stk.

 

250- frosne hindbær (tag evt. 10-15 fra til pynt)

sukker

3 lagkagebunde (standardstørrelse, dvs. )

½ portion kagecreme med husblas og flødeskum (se opskrift)

5 små gode makroner (kan udelades)

Pynt: flormelis, krymmel og evt. friske hindbær

 

Kom hindbær og sukker i en kasserolle og bring det til kogepunktet.

Rør forsigtigt i det og tag straks gryden af blusset.

Lad det køle af.

Stik 15 små bunde ud af lagkagebundene med en metalring eller et tyndt glas med en diameter på ca. .

Knus makronerne fint og vend dem i cremen.

Læg et generøst lag bær og saft på hver af de små bunde og et mindst ligeså generøst lag creme oven på, og gentag med en bund, et lag hindbær og et lag creme.

»Luk« kagerne med de sidste fem bunde, giv dem et let tryk og dæk dem med plastfilm.

Lad de små lagkager trække koldt i 4-5 timer eller til næste dag. Fastelagkagerne pyntes flormelis, krymmel og rå bær (optøede eller friske).

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.158 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• FiberruderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Romkugler 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fuldkornsboller 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Drambuie is med marcipanEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os