Logo

Fastelavensboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
100 g smeltet margarine 
450 g hvedemel 
50 g sukker 
1 tsk salt 
21/2 dl piskefløde 
25 g gær 
  
Fyld:  
godt 100 g marcipan 
æggehvider til pensling 
flormelis til pynt
 
Margarinen smeltes, og fløden hældes i den, så den bliver lun.
Gæren opløses i lidt af den lune fløde.
Al væsken blandes med salt, sukker og hvedemel.
Dejen æltes sammen og hæver tildækket i ca. 45 minutter.
Rul dejen ud med let hånd på et melet bord i ca. 1 cm tykkelse.
Skær den i firkanter på 10x10 cm, og læg lidt marcipan på hvert
dejstykke.
Luk firkanterne sammen og form den til boller.
Stil dem på sammenføjningen, pensl med sammenpisket æggehvider og lad dem efterhæve på pladen.
Bollerne bages ca. 12 minutter ved 210ºC.
De afkølede fastelavnsboller pyntes med flormelis drys eller tynde fine strimler af kageglasur.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.649 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?