Logo

Fastelavensboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
100 g smeltet margarine 
450 g hvedemel 
50 g sukker 
1 tsk salt 
21/2 dl piskefløde 
25 g gær 
  
Fyld:  
godt 100 g marcipan 
æggehvider til pensling 
flormelis til pynt
 
Margarinen smeltes, og fløden hældes i den, så den bliver lun.
Gæren opløses i lidt af den lune fløde.
Al væsken blandes med salt, sukker og hvedemel.
Dejen æltes sammen og hæver tildækket i ca. 45 minutter.
Rul dejen ud med let hånd på et melet bord i ca. 1 cm tykkelse.
Skær den i firkanter på 10x10 cm, og læg lidt marcipan på hvert
dejstykke.
Luk firkanterne sammen og form den til boller.
Stil dem på sammenføjningen, pensl med sammenpisket æggehvider og lad dem efterhæve på pladen.
Bollerne bages ca. 12 minutter ved 210ºC.
De afkølede fastelavnsboller pyntes med flormelis drys eller tynde fine strimler af kageglasur.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.314 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Baklava - BaklawaBaklava eller baklawa er en wienerbrødsagtig dessert lavet at filodej, der fyldes med...
• Lis bollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bradepandekage med æbler - diabetikerPrøv denne diabetesvenlige kage lavet med perfect fit i stedet for sukker. Kagen laves med...
• Ananasis med chokoladesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os