Logo

Fastelavnsbolle med vanillecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 dl mælk
3 spsk sukker (melis)
1 æg
85 g smør
35 g gær
240-250 g hvedemel

Fyld:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
2 top tsk hvedemel
vaniljesukker
2-2,5 dl fløde

Start med at lune mælken, heri kommes ægget og smørret.
Så røres gæren ud, men pas på, mælken må ikke være for varm.
Nu blandes sukker og melet i, og dejen æltes til den er blank.

Rulles så ud til en stor plade, der deles i 10 firkanter.

Ovenpå hver firkant lægges en klat vaniljecreme, der laves på denne måde:
Æggeblommerne piskes med sukker, fløden røres i skiftevis med melet.
Alt piskes godt, varmes igennem, uden at koge, og smages til med vaniljesukker.

Når cremen er lagt på, foldes de fire hjørner sammen ind over cremen.
Bollen vendes og stilles på sammenføjningen på en smurt bageplade.

Hæver lunt og tildækket i ca. 25 minutter.

Pensles med æg, bages ved 225ºC i ca. 10 minutter.
Før servering kommes lidt glasur ovenpå hver bolle.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.220 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• KokostærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Appelsinmuffins med mandlerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Langtidshævet bradepandebrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kandiserede valnødderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os