Logo

Fastelavnsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fastelavnsboller

 

Bag to slags fastelavnsboller af den samme dej. I den ene bages bollerne med fyldet, i den anden kommes fyldet i bagefter.

Arbejdstid: 60 min. Bagetid: 20 min. Fryseegnet. 12 boller

 

#

Dej:

125 g koldt smør

2 spsk sukker

½ tsk stødt kardemomme

1 knsp salt

2 dl mælk

35 g gær

350 g hvedemel

1 æg

 

Fyld:

100 g blødt smør

100 g farin

100 g marcipan eller mandler

100 g mørk chokolade

 

Pensling:

1 æg

 

Glasur:

2 spsk piskefløde

1 spsk sirup

100 g mørk chokolade

evt. lidt lakridspulver

*

 

Hak det kolde smør ud i melet med et mørdejsjern eller i en foodprocessor og tilsæt sukker, kardemomme og salt.

Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 °C) og tilsæt æg og mel.

Ælt dejen blød og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 1 time.

Rør blødt smør sammen med farin og tilsæt groftrevet marcipan eller hakkede mandler samt hakket chokolade.

 

Tril fyldet til 12 kugler.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem.

Rul den ud til en firkantet plade (ca. 30x40 cm) og del den i 12 kvadrater (ca. 10x10 cm).

Læg en kugle fyld på hver og saml dejen ved at klemme samlingerne sammen med fingrene.

 

Læg bollerne med sammenføjningerne nedad, form dem runde og læg dem på to bageplader med bagepapir.

Lad dem efterhæve tildækket i 30-45 min.

 

Varm ovnen op til 200 °C varmluft.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i 15-20 min.

Stil dem til afkøling på en rist.

 

Giv fløde og sirup et opkog og tag gryden af varmen.

Tilsæt hakket chokolade og lad det smelte et par min.

Rør glasuren blank og fordel den på kagerne.

Drys evt. med lakridspulver.

 

Boller uden fyld: Form dejen til 12 boller og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min.

Bag som beskrevet og afkøl bollerne.

Rør ½ portion af fyldet.

Skær et låg af hver bolle og udhul underbolien lidt.

Smuldr indmaden, rør den sammen med fyldet og læg det tilbage i bollerne.

Pisk ¼ liter piskefløde til blødt skum og sprøjt en tyk kant flødeskum rundt om fyldet.

Læg lågene på og pynt med sigtet flormelis.

 

TIPS: Det bliver fastelavn søndag d. 3. marts 2019 og søndag d. 23. februar 2020.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.348 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fastelavn er mit navnGør lidt ekstra ud af fastelavnsfesten med nogle børnevenlige retter, der også vil falde i...
• Fastelavnsboller - Marie'sI fastelavnstiden gik der overalt i by og på land kagekoner rundt og solgte boller for...
• Fastelavnsboller - Bagerens opskriftFasterlavn har været fejret i mere end tusind år, og fasterlavsboller har derfor længe...
• BrownietærteVi har fyldt en sprød valnøddebund med "browniedej". Kombinationen af valnødder og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os