Logo

Fastelavnsboller med creme 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dej
50 g gær (1 pakke)
1 1/2 dl lunkent vand
1 1/2 dl mælk
2 1/2 spsk sukker
1/4 tsk salt
120 g blød margarine
ca. 500 g hvedemel (ca. 8 dl)
 
Creme;
1 æg
1 1/2 dl mælk
1 spsk sukker
1/2 spsk Maizena
1 tsk vaniljesukker

Creme:
Start med at lave cremen da den skal køle af. 
Pisk æg, vaniljesukker og sukker sammen i en gryde
Pisk Maizena og mælk i, så der ingen klumper er
Bring cremen i kog mens du hele tiden rør i den
Når cremen koger bliver den tyk
Tag gryden af varmen og afkøl cremen på en tallerken.
 
Dej:
Gæren udrøres i vandet, mælk, sukker og salt kommes i.
Margarinen smuldres i noget af melet.
Ælt dejen godt med hvedemel og lad den hæve ca. 15 min.
Dejen deles i to kugler.
Hver del rulles ud til 25 gange 40 cm.
Hver del skæres i 8 firkanter.
Kom en lille klat creme på hver og fold hjørnerne sammen om cremen.
Bollerne lægges på en plade med sammenføjningen nedad.
Bollerne sættes midt i en kold ovn.
Sæt ovnen på 200°C og bag ca. 20 minutter


I stedet for creme kan man komme marmelade i.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.096 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Syriske brødbollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Italiensk OlivenbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Valnøddebrød, franskEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• TyttebærrisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os