Logo

Fastelavnsboller med cremefyld og chokoladeglasur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
1 dl lunken skummetmælk
35 g gær
3 spsk lyst rørsukker
1 æg
1 spsk olie
250 g hvedemel
lidt kold kaffe til pensling

Creme:
2 æg
3 spsk lyst eller gyldent rørsukker
1 spsk hvedemel
vaniljekorn fra en stang vanilje
2 dl skummetmælk

Glasur:
30 g mørk chokolade

Cremen laves af æg og sukker, der er pisket godt sammen, ikke til højt skum, blot sammen.
Kom hvedemel, mælk og vanilje i og varm langsomt op under lav piskning til den tykner.
Tages af varmen og afkøler, mens dejen laves.

Gæren udrøres i mælken og sukker, æg, olie og hvedemel kommes i.
Dejen æltes blank og rulles ud af en melet kagerulle på et meldrysset bord til et kvadrat.
Der skæres, så der fremkommer 9 firkanter og fyldet lægges på.
Nu foldes enderne sammen og bollen vendes forsigtigt og lægges på sammenføjningen på bagepapir under et klæde i 45 min.

Bollerne pensles med kold kaffe og bages ved 220ºC i ca. 10 minutter.

Smelt chokoladen i vandbad langsomt ved svag varme og kom chokoladen på

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.188 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her