Logo

Fastelavnsboller med mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Dej:
350 g hvedemel
125 g smør
50 g gær
1 ½ dl mælk
1 æg
¼ tsk salt
1 spsk sukker

Fyld:
1 æg
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
3 tsk Maizena
2 ½ dl mælk
1 dl smuttede, hakkede mandler

Pynt:
2 spsk smeltet smør
2-3 spsk sukker
Hak hvedemel og smør sammen og findel det til en grynet masse.
Rør gæren glat med lidt af den lune mælk og hæld det i fadet sammen med resten af mælken.
Pisk æg med salt og sukker og kom det i.
Rør dejen er smidig og glat.
Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.

Til fyldet piskes æg, sukker og vaniljesukker sammen og tilsættes Maizena.
Mælken varmes til kogepunktet og hældes i under omrøring.
Det hele hældes tilbage i gryden og varmes til kogepunktet, mens der piskes.
Rør mandlerne i og afkøl cremen.

Ælt dejen let igennem, rul den ud og skær den i 14-16 stykker.
Læg 1 spsk creme på hvert stykke og fold dejen sammen om fyldet.
Tryk kanterne til og sæt bollerne med sammenføjningen nedad på plade med bagepapir.
Efterhæver til dobbelt størrelse.

Pensles med vand.
Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225ºC i ca 20 min.
Afkøles lidt før de pensles med smeltet smør og vendes i sukker.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.259 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?