Logo

Fastelavnsboller med marcipan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 dl mælk

50 g gær

125 g blødt smør

1 æg

4 spsk sukker

375 g hvedemel

  

Fyld  

100 g blødt smør

2 spsk sukker

150 g marcipan

1 æble

  

Pynt  

Smeltet smør

Perlesukker

  

Varm mælken i en lille gryde eller kasserolle, den skal kun være lillefingervarm.

Hæld mælken op i en skål og rør gæren ud heri.

Hæld de øvrige ingredienser i og rør rundt til dejen er blød og smidig.

Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. ½ time.

 

Imens røres smør og sukker sammen i en skål.

Derefter skæres marcipanen i 24 lige store skiver.

Så skrælles æblet, kernehuset fjernes og æblet skæres  i små bitte tern.

Når dejen er færdighævet, deles den i to lige store portioner.

Hvert stykke rulles ud til en stor firkant som deles i 12 lige store firkanter.

På midten af hver firkant lægges 1 tsk af smørblandingen, lidt æbletern og en skive marcipan, hvorefter hjørnerne klemmes godt sammen over fyldet på firkanten, og så  formes en bolle.

Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu  ½ time.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225°C i 8-10 minutter.

Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af, inden de pyntes med smeltet smør og drysses med perlesukker.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.849 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her