Logo

Fastelavnsboller med syltetøj og creme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Dej:
2 1/2 dl mælk
50 g margarine eller smør
25 g gær
1 æg
3 spsk sukker
1/4 tsk salt
500 g hvedemel

Fyld:
Syltetøj, fx hindbær, jordbær eller skovbær

Creme:
3 dl mælk
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
2 spsk Maizenamel

Pynt:
150 g flormelis
lidt frugtfarve i forskellige farver
3 spsk vand
Evt. kagekrymmel i forskellige farver

Først tager I en lille gryde eller kasserolle og smelter margarinen deri, hvorefter I hælder mælken i. Hæld blandingen op i en skål og mærk forsigtigt efter om den kun er lille fingervarm. Når den er det, smuldrer I gæren i. Rør rundt til gæren er helt opløst. Hæld så sukker, salt, æg og hvedemel i lidt ad gangen og rør rundt. Dejen skal være blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. 1/2 time. Imens kommer I alle ingredienser til cremen op i en lille gryde og rører godt rundt, mens det bliver opvarmet. Det skal lige nå kogepunktet, men må ikke koge og I skal huske at røre godt rundt hele tiden.
Tag gryden af varmen og lad det køle af.
Når dejen er færdighævet, deler I den i to lige store portioner. Hvert stykke ruller I ud til en stor firkant, som I deler i 10-12 lige store firkanter. På midten af hver firkant lægger I derefter en teske med cremen og en teske med syltetøjet, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu 1/2 time. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225°C i 8-10 minutter.
Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af inden de pyntes med glasuren, som I har rørt sammen af flormelis, vand og forskellige frugtfarver (i hver sin skål, naturligvis), inden I til allersidst evt. drysser lidt kagekrymmel henover.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.087 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mormors sprøde sukkerskorperEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokolade-marcipankageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Nøddetærte med shokoladefrostingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Melon med limeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os