Logo

Filone

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Filone

Filone er et aflangt italiensk brød med spidse ender og skrå ridser i skorpen. Det ligner ciabatta, men er ikke så kraftigt i smagen. Krummen er en smule fastere og mindre porøs.
 4 brød

# Ingredienser
800 g hvedemel
200 g durumhvedemel
6 dl vand
15 g gær
20 g salt
olivenolie

* Tilberedning
Rør gæren ud i stuetempereret vand. 
Tilsæt hvedemel og salt. 
Læg dejen i et rent dejfad, der er penslet med olivenolie. 
Dæk fadet med film, og lad dejen hæve i køleskabet i 6-12 timer. 

Læg dejen på et meldrysset bord, og del den i 4 stykker. 
Hvert stykke formes til et rektangel på ca 10 x 25 cm. 
Enderne snos, så de bliver spidse. 
Læg brødene på en bageplade, der er drysset med hvedemel. 
Rids brødene med 3 skrå rids, før de pensles med olie, dækkes med film og efterhæver til dobbelt størrelse 1½-2 timer ved stuetemperatur. 

Tænd ovnen på 250 °C. 
Sæt brødene ind, når ovnen er varm. 
Brug en forstøver, og sprøjt brødene med vand 10 gange. 
Dæmp varmen til 220 °C, og bag brødene 30-40 min. 
Bank på undersiden af brødene. Hvis det lyder hult, er de færdige.


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.078 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Olivenbrød fra GrækenlandI Grækenland bager man ofte noget ind i brødet. Det kan være urter, æg eller som her...
• Flettet kanelbrød med saftig midteBag et saftigt kanelbrød med klistret kanelmidte, og server det på kolde dage med et...
• MorgenbrødHjemmebagt morgenbrød kan smelte ethvert hjerte, og den gode overraskelse kan forberedes...
• Figner i portvin En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!