Logo

Fløde-æbleskiver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Det er først som voksen, jeg har nydt rigtige æbleskiver, derfor står barndommens æbleskiver, stadig som de bedste.
(40-42 stk)

2 æg
1 spsk Sukker
1/4 tsk Salt
reven skal af 1/2 citron
5 dl kaffefløde
250 g hvedemel
1/4 tsk bagepulver.
ca. 75 g fedtstof til bagning.

Æggene deles.

I en røreskål piskes blommerne med sukker, til de er lyse og luftige.

Heri blandes salt, reven citronskal og fløde.

Melet, blandet med bagepulver, sigtes ned i skålen, og det hele røres sammen til en glat dej uden klumper.

I en anden skål piskes hviderne stive og vendes i dejen, som nu er klar til bagning.

Kom lidt fedtstof i hver af pandens huller.

Lad det bruse af og fyld hullerne 3/4 med dej.

Når kanten bliver fast, vendes æble skiverne med en gaffel eller strikkepind.

Der tilsættes en smule mere fedtstof, hvis det er nødvendigt.

Vend æble skiverne flittigt, mens de bager færdig, det tager ca. 6 minutter, til de er brune og gennembagte.

Serveres med sigtet flormelis eller strøsukker og syltetøj. .
 

Tips: Man kan snyde og købe færdigbagte æbleskiver, der er frosne. Tø dem op og gennemvarm dem på en æbleskivepande med lidt fedtstof i hvert hul.
På Falster tager man en æbleskive i et svup! Med tommelfingeren laves en fordybning i æbleskiven, heri hældes snaps, derefter spises den i en mundfuld - en svupsak.
Skal der æble stykker i de runde skiver, skrælles 5-6 æbler, der skæres i tern. Læg dem i en skål, drys med sukker og kanel. Vend det hele rundt. Lad æbleternene trække, mens dejen røres. Når æbleskiverne bages lægges en æbletern i hvert hul, inden de vendes.

Se nu nærmer de sig oprindelige æbleskiver.
Det var en lang historie om de små eftertragtede "boller« - bag dem tit og ofte.
--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.984 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rugkiks med sellerifrø og honningEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Gode, sunde bollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• SmørbollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• RisbuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!