Logo

Flûtes med fuldkorns speltmel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flûtes med fuldkorns speltmel

 

Virkelig skønne flutes med helt vildt sprød skorpe.

 

#

8 g gær

6 dl koldt vand

2 tsk maltsirup (kan undlades eller erstattes med honning)

350 g fuldkorns speltmel

100 g skårne rugkerner

1 spsk flagesalt

ca. 300 g hvedemel

*

1. Gær opløses i vandet.

Maltsirup tilsættes.

Skårne rugkerner og speltmel røres forsigtigt i med dejkroge.

Saltet blandes i hvedemelet og det røres i dejen.

 

2. Dejen æltes med dejkroge i ca. 10 minutter, indtil dejen slipper skålens kanter.

Dejen stilles på køl i ca. 12-14 timer overdækket med evt. husholdningsfilm.

 

3. Små tre timer inden de færdige flutes skal serveres, tages dejen ud af køleskabet og stilles på køkkenbordet, til "opvågning", i 1 time.

 

4. Efter den ene time vendes dejen forsigtigt ud på et meldækket bord og vendes/foldes 6-8 gange ind over sig selv.

 

5. Dejen deles i tre dele og formes til flûtes, som ligges ned i en flûtes bageplade med bagepapir, hvorefter de skal hæve tildækket i 1 time.

 

6. Ovnen tændes på 250 °C almindelig ovn, dvs uden varmluft.

Pensl brødet med vand og drys fuldkornshvedemel på.

 

7. Når ovnen er varm kommes de tre flutes i ovnen og der skrues ned på 220 °C.

De bages i ca. 20-25 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.036 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her