Logo

Fladbrød med tre slags mel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis du vil spise brød ligesom vikingerne gjorde det så prøv disse fladbrød med tre slags mel. De tre slags mel er hvedemel, bygmel og rugmel. Tilsæt gerne brændenælde, vejbred eller hakkede nødder.

 

5 store håndfulde af groft hvedemel, bygmel og rugmel
½ valle/vand
salt og evt. et æg
evt. kommen
samt frø fra brændenælder, vejbred eller hakkede nødder
 
Hvedemel og væske blandes.
Pas på den hverken bliver for klistret eller for tør
Dejen skal hvile 30 min-1 time, hvorefter den rulles i bordtennisbolde-store kugler der trykkes flade og bages i ovnen ved ca. 250ºC eller på en jernplade/ en pande over et bål. Kik efter dem!
Vikingemad fra Limfjorden omkring 1000-tallet
Merete Boel Essenbæk

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.734 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?