Logo

Focaccia, krydret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Et focacciabrød er et lækkert italiensk fladbrød lavet med olivenolie og krydderier - gerne friske. Prøv dig frem med dit yndlingskrydderi for eksempel oregano, salvie eller timian.

 

brød

½ l lunkent vand
1 tsk salt
olivenolie
hvedemel
30 g gær
1 spsk krydrerier fx timian, oregano, basilikum - hvis de er friske skal der bruges mere

Tænd ovnen på 250ºC.

Hæld lunkent vand, 3 spsk olivenolie, krydderier og salt i en skål og smuldr gæren i vandet.

Rør i skålen med et piskeris til gæren er rørt helt ud.

Rør så langsomt hvedemel i og ælt til sidst ind til dejen er let og smidig. (der er med vilje ikke angivet, hvor meget hvedemel, der skal i, for det afhænger af melets kvalitet og alder - det er meget bedre at mærke sig frem).

Smør en bageplade med olivenolie og form brødet som en 2-2 ½ cm tyk pandekage.

Lav huller i brødet med en gaffel eller med knoerne. (Hvis du har tid, så lad brødet hæve 20-30 min).

Pensl brødet med olivenolie og bag det i ovnen i ca. 20 minutter til det er færdigt.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.399 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?