Logo

Focaccia med tomater og rosmarin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Focaccia med tomater og rosmarin

 

Focaccia er et indbydende italiensk madbrød, som passer til det meste. Servér det som tilbehør til en fyldig salat og et stykke grillet kød, eller sæt det på buffetbordet til en af sommerens mange hyggelige sammenkomster.

Tid: 15 minutter. Hævetid: 2 timer i alt. Bagetid: 20-25 minutter. Antal: 1 brød

 

# Opskrift på focaccia med tomater og rosmarin:

25 g gær

5 dl lunkent vand

100 g ølandshvedemel

400 g hvedemel

2 tsk. salt

en lille bradepande, 25x25 cm bagepapir til bradepanden

 

Tomatfyld:

3 spsk (oliven)olie

200 g små tomater, gerne i forskellige farver

½ rødløg

4-5 kviste frisk rosmarin

1 tsk. flagesalt

*

Sådan gør du:

Opløs smuldret gær i lunkent vand i en røreskål.

Tilsæt ølands-hvedemel, hvedemel og salt.

Dejen skal blot røres sammen med en gaffel og altså ikke æltes.

Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.

Beklæd bradepanden med bagepapir.

Skrab den hævede dej ud af skålen og over i bradepanden.

Tryk dejen ud med fingrene, så den dækker hele bunden af formen.

 

Tomatfyld: Dryp 2 spsk. olie over dejen, og lav små fordybninger i dejen med fingrene, så olien fordeler sig.

Tryk forsigtigt de hele tomater ned i dejen.

Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.

Fordel løg og rosmarin på dejen.

Drys med salt.

Dæk formen med et fugtigt, rent viskestykke, og lad dejen hæve i 1 time.

 

Bag brødet i en 220 °C varm ovn i 20-25 minutter, til det er gyldent og gennembagt.

Dryp 1 spsk olie ud over brødet, lige når det kommer ud af ovnen.

Afkøl på en rist.

 

Tips: Rosmarinnålene bliver tørre og mørke under bagningen, så drys evt. lidt nyt frisk rosmarin på brødet lige inden servering for et flottere look.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.682 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her