Logo

Focaccia med skinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Focaccia er et klassisk italiensk fladbrød. Det kan laves på et utal af måder. Her er det typiske brød peppet op med skinke og ost. Næsten som en pizza. Prøv det for eksempel til frokosten.

 

 

25 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk olie
1 tsk salt
1 dl grahamsmel
1 dl durumhvede
5 1/2 dl hvedemel
 
75 g kogt skinke i skiver / strimler
3/4 dl tomatpuré
50 g reven ost
2-3 tsk oregano
 
Udrør gæren i vandet, og tilsæt olie, salt, grahamsmel og durumhvede.
Rør godt og tilsæt 3 dl hvedemel.
Ælt dejen godt sammen med resten af melet og lad dejen hæve et lunt
sted ca. 1 time.
Rul dejem til 12-14 boller og tryk dem til 1 cm flade cirkler.
Sæt foccaciaerne på bagepapir på en bageplade.
Lad dem efterhæve 15 min.
Skinken skæres i tynde, korte strimler.
Lav små fordybninger i dejen med en finger og smør tomatpuré på.
Fordel skinken over, og drys med ost og oregano.
Bag ca. 15 min i en 250ºC forvarmet ovn.
Skinken kan evt. udskiftes med stegt, smuldret bacon 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.708 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Focaccia med kartoflerLav dem, når der er kartofler til overs fra middagen. Brødene er gode at fryse. Serveres...
• RugflutesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Gode pandekagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ferskensorbet og friske abrikoser i mandelmælkEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os