![Focacciabrød med urter Tag tiden til at bage et focacciabrød med urter og brug det til madpakken eller spis det som tilbehør til supper og salater. Brødet her rækker til seks personer.](/images/articles/s2/2015/4/23/focacciabrød-med-urter.jpg)
Tag tiden til at bage et focacciabrød med urter og brug det til madpakken eller spis det som tilbehør til supper og salater. Brødet her rækker til seks personer - 1 brød.
50 g gær
½ liter lunkent vand
1 spsk Maldon Sea-salt
2 spsk olivenolie
200 g durum hvedemel
ca. 300 g hvede hvedemel
Pensling og drys:
2 spsk olivenolie
1-2 spsk Maldon Sea-salt
friske kviste rosmarin, oregano, salvie eller timian.
Rør gæren ud i lidt af det lune vand og tilsæt det resterende vand samt olie, salt, durum- og hvedemel.
Slå og rør dejen glat. Den skal ikke æltes.
Dæk skålen til med plastfilm og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Slå dejen let igennem, hæld den i en lille bradepande, 30x22 cm, med slip let-belægning.
Pensl brødet med olivenolie, tryk derefter brødet jævnt med fingerspidserne, så der bliver en masse små fordybninger.
Drys salt og urter på og sæt brødet i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200ºC og bag brødet gyldent og sprødt i 45-60 minutter.