Logo

Fransk brød pyntet med drueklaser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
(1 brød)
Når man kommer ind hos en bager i Frankrig, kan man ikke undgå at blive fascineret af de smukke brød dekoreret med roser, kornaks, drueklaser og vinløv lavet af samme dej som brødet.
Dette brød kan pyntes med drueklaser som vist på billedet eller et hvilket som helst andet mønster afhængig af årstiden eller den lejlighed, brødet skal serveres til.

7 dl lunkent vand
40 g gær
½ dl olie
2 tsk salt
100 g klid
1-1,2 kg hvedemel blandet med lidt rugsigtemel
sammenpisket æg til pensling

Rør gæren ud i lidt afvandet. Varm resten afvandet op sammen med olien, til det er lunkent, og hæld det i gærblandingen. Tilsæt salt, klid og det meste af hvedemelet. Rør dejen sammen, til den er glat og smidig, og lad den hæve under et klæde i ca. 1 time på et lunt sted.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den godt. Tilsæt evt. mere hvedemel. Tag mellem ⅓ og ¼ af dejen fra til dekoration. Form resten til et rundt brød, og lad det efterhæve på en smurt bage plade i 30-45 min.

Forslag til pynt: Tril lidt af dejen til to lange, tynde pølser, som man snor sammen og lægger oven på brødet. Rul lidt af dejen ud, og skær nogle 'vinblade' ud. Tril små kugler, ,og laven eller to drueklaser med blade. Dæk brødet med et klæde, og lad det hæve i 20-30 min.
Brødet pensles med sammenpisket æg og bages på nederste rille ved 200°. Efter 15-20 min. skruer man ned for varmen til 175° og bager brødet i yderligere 20 min. Til sidst sænker man varmen til 150° og bager brødet færdigt i ca. 20 min. Lad det køle af på en bagerist.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.370 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her