Logo

Fransk chokoladekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
200 g ren, mørk chokolade
200 g smør eller margarine
4 æg
160 g sukker
150 g hvedemel
1 dl grofthakkede nøddekerner
1 tsk bagepulver.

Pynt: Reven chokolade og flødeskum af 1 dl piskefløde.

Brug en 1 1/2 liters springform med løs bund. Smør den godt og drys med hvedemel, hakkede nødder eller kokosmel.
Tænd ovnen på 225°C.
Bræk chokoladen i småstykker og smelt den i vandbad.
Smelt fedtstoffet og lad det svale lidt af.
Hæld fedtstof og chokolade sammen.
Pisk æg og sukker omhyggeligt og tilsæt forsigtigt chokolademassen. Bland hvedemel, nødder og bagepulver og vend det i dejen med blide bevægelser.
Hæld dejen op i formen og bag kagen i 15- 20 min.
Når kagen er afkølet, pyntes den med groftreven chokolade.
Til slut lægges en fin kant flødeskum om hele herligheden.

Tips: Skær kagen i smalle stykker. Den er kompakt og mætter
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.149 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Guldkorns småkagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• SpeltflutesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Pumpkins pie - GræskartærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Pandekager med brombærVend friske brombær med sukker og server dem som tilbehør til friskbagte pandekager,...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os