Logo

Fransk chokoladekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
200 g ren, mørk chokolade
200 g smør eller margarine
4 æg
160 g sukker
150 g hvedemel
1 dl grofthakkede nøddekerner
1 tsk bagepulver.

Pynt: Reven chokolade og flødeskum af 1 dl piskefløde.

Brug en 1 ½ liters springform med løs bund. Smør den godt og drys med hvedemel, hakkede nødder eller kokosmel.
Tænd ovnen på 225°C.
Bræk chokoladen i småstykker og smelt den i vandbad.
Smelt fedtstoffet og lad det svale lidt af.
Hæld fedtstof og chokolade sammen.
Pisk æg og sukker omhyggeligt og tilsæt forsigtigt chokolademassen. Bland hvedemel, nødder og bagepulver og vend det i dejen med blide bevægelser.
Hæld dejen op i formen og bag kagen i 15- 20 min.
Når kagen er afkølet, pyntes den med groftreven chokolade.
Til slut lægges en fin kant flødeskum om hele herligheden.

Tips: Skær kagen i smalle stykker. Den er kompakt og mætter
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.491 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?