Logo

Franskbrød med kerner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Franskbrød med kerner

 

Her drysset med valset havregryn og knækkede hvedekerner. 1 brød. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet

 

#

50 g gær

¼ liter vand

¼ liter kærnemælk

2 spsk smør

1½ tsk salt

ca. 25 g hvedeklid (1 dl)

70 g knækket hvede (1 dl)

50 g solsikkekerner (1 dl)

30 g valsede havregryn (1 dl)

150 g fuldkornshvedemel (2¼ dl)

ca. 400 g hvedemel (ca. 7 dl)

*

1. Smuldr gæren i en dejskål og tilsæt lunet vand.

Udrør gæren og tilsæt kærnemælken.

 

2. Kom resten af ingredienserne i undtagen hvedemelet.

 

3. Kom hvedemelet i lidt ad gangen til dejen er smidig.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. 1 time.

 

4. Del dejen i 2 portioner og form dem til 2 aflange brød.

Sno dem om hinanden (se billede 4).

Læg brødet på en smurt eller melet bageplade og lad det efterhæve i en halv time.

 

5. Pensl brødet med vand og drys med lidt mel og havregryn.

Bag det lidt under midten af ovnen ved 200 °C ca. 40 min.

Lad det svale på bagerist.

 

Franskbrød med kerner

 

Franskbrød med kerner

1. Vej eller mål alle ingredienserne. Alt skal have stuetemperatur.

 

Franskbrød med kerner

2. Rør klid, knækket hvede, solsikkekerner, havregryn og fuldkornshvedemel i dejvæsken.

 

Franskbrød med kerner

3. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. 1 time.

 

Franskbrød med kerner

4. Form 2 tykke dejpølser og sno dem tæt om hinanden.

Lad brødet efterhæve i en halv time.

 

Tips: Grovfranskbrød kan varieres med forskellige grove melsorter. Beregn dog altid til 50 g gær og ½ liter væske ca. 750 g mel, deraf ca. ½ kg hvedemel.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.788 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her