Logo

Franske flutes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Franske flutes

 

Ælt dejen sammen dagen før, og sæt den; køleskabet. Form brødene, og lad dem hæve, mens du laver den resterende del af retten, fx en suppe. Très délicieux - essayez vous-même.

3 stk. Arbejdstid: ca. 30 min. Hævetid: ca. 15 timer. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnede

 

#

10 g gær

½ liter koldt vand

2 tsk groft salt

1 spsk olie

750 g hvedemel

*

 

Rør gæren ud i lidt af vandet.

Tilsæt salt, olie og gradvist mel.

Rør, til dejen er så fast, at den kan æltes.

Dejen må gerne være lidt klistret og fugtig.

Ælt dejen godt, og lad den hæve tildækket i 12-15 timer i køleskab.

 

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og form den til 3 flutes.

Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Lad dem hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.

 

Pensl brødene med vand, rids dem dybt med en skarp kniv, og bag dem ved 225 °C i ca. 15 min. til det lyder hult, når man banker på undersiden af dem.

Afkøl brødene på en bagerist.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.720 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• NøddebrødBag et lækkert brød med hele hasselnødder. Nyd som tilbehør til smagfulde oste eller bare...
• Fransk landbrød Et godt gammeldags hvedebrød bagt med sigtemel, der giver en tæt krumme. Opskriften giver...
• Olivenbrød fra GrækenlandI Grækenland bager man ofte noget ind i brødet. Det kan være urter, æg eller som her...
• Ananasis med chokoladesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os