Logo

Friisenborg bradepandekage med æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Dej:
300 g smør eller margarine
225 g sukker
4 æg
500 g hvedemel
6 tsk bagepulver
1 dl mælk

Pynt:
4-5 æbler
2 spsk sukker
50 g syltetøj eller marmelade
1 tsk vanilje

Rørt dej:
smør eller margarine røres blødt. Sukkeret drysses i. Æggene røres i, ét ad gangen. Hvedemel og bagepulver sigtes sammen og blandes i skiftevis med mælken. Dejen bredes ud i en smurt bradepande 38x24 cm. Æblerne vaskes. Kernehusene bores ud. Æblerne skæres i tynde skiver, der lægges tæt på dejen. Sukker drysses over. Midt i hvert æblestykke lægges en tsk syltetøj. Kagen stilles i forvarmet ovn.

Bagetid:
ca. ½ time ved 200º Afkøles 10 min., hvorefter bradepanden fjernes.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 948 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her