Logo

Fru Borns brune kager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Småkager - Sprøde brune kager, uden sukat etc. etc.

500 g smør
500 g sukker
250 g mørk sirup
200 g mandler
7 g st. nelliker
25 g kanel
15 g potaske
reven citronskal
ca. 1 kg hvedemel

Smør, sukker og sirup kommes i en stor gryde og varmes op til kogning. Tag gryden af ilden.
Mandlerne smuttes og hakkes i persillehakker.
Tilsæt mandler, nellike, kanel, potaske (opløses i lidt kogende vand) og revent citronskal. Lad det stå til det er lunkent.
Melet æltes i. Dejen trilles til pølser og pakkes i alu-folie. Henstår til næste dag i køleskab.
Ovnen forvarmes til 175 gr.
Dejen skæres i tynde skiver ved hjælp af en gammeldags brødmaskine (bedst) eller en skarp kniv.
Bages i ca. 6 minutter.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 916 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SnevaflerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Himmelsk tærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• SurdejsbrødSurdejsbrød egner sig fint til at fryse ned. Optø dem i mikroovnen, til de er gennemvarme,...
• Sorbet af årstidens bærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!