Logo

Fuldkornsbrød - mikroovn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

225 g hvedemel
225 g fuldkornsmel
2 spsk bagepulver
1 tsk salt
50 g smør
3 dl eddike
2 spsk sirup, mørk
lidt havregryn

Bland hvedemel, fuldkornsmel, bagepulver og salt i en stor skål.
Ælt omhyggeligt smørret ind i blandingen og lav et hul i midten af dejen.
Kom mælk, eddike og mørk sirup i en kande, som sættet i ovnen i 30 sekunder ved 100%.
Hæld blandingen i melet og ælt dejen i 1-2 minutter.
Fortsæt med at ælte, til dejen er jævn og fast.
Form den til et brød og drys havregrynene over.
Skær et dybt kors i toppen af brødet.
Læg pergamentpapir på ovnpladen og læg brødet herpå.
Bag 6 minutter ved 100%.
For hvert 1 ½ minut drejes brødet ¼ omgang.
Prøv efter med en pind om brødet er bagt helt igennem.
Når dejen slipper, er brødet færdigt.
Om nødvendigt bages brødet i endnu 1 minut ved 100%.

Tips: Opskriften er beregnet til mikroovn med en nytteeffekt på 750 watt ved 100%


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.444 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?