Logo

Fuldkornsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fuldkornsbrød

 

Det bedste og nemmeste fuldkornsbrød, der er let at bage og kan anvendes til det meste. 🤤 Brødet er godt på morgenbordet, i madpakken og til en kop te eller ...

 

# Råvarer til Fuldkornsbrød:

250 g knækkede hvedekerner
3 dl kogende vand

2 dl kærnemælk eller yoghurt naturel
1 spsk (groft) salt

5O g gær

250 g sigtemel

300 g hvedemel
æggehvide til pensling

*

 

Fremgangsmåde:

Hæld det kogende vand på kernerne og lad det stå 1 time.

Gæren udrøres i lidt af kærnemælken, blandingen hældes i hvedekernerne sammen med resten af kærnemælken.

Salt og sigtemel blandes i, hvedemelet tilsættes lidt ad gangen, og dejen æltes blank og smidig.

Sæt dejen til hævning på et lunt sted i ca. ½ time.

Slå dejen sammen og form 2 brød.

Lad den efterhæve i 20 minutter, pensles så med æggehvide og bages i 30-35 minutter ved 225°C.


Fuldkornsbrød 

Lidt godt til ganen, når det er koldt derude.

 


 

 


Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.704 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?