Logo

Fuldkornsrugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brød

125 g knækket rug
30 g gær
2 ½ dl vand
200 - 250 g groft rugmel
40 g blødt smør
2 tsk salt
2 tsk sirup
200 - 250 g sigtemel

Der hældes kogende vand over de knækkede rugkærner, og de står i 1 time. Afdryppes i en sigte, og trykkes fri af vand. Gæren røres ud i det lunkne vand. Tilsæt knækket rug, rugmel, salt, sirup samt smør. Dejen slås godt sammen. Det tilsættes så meget sigtemel, som dejen kan tage. Æltes godt sammen. Hæver 1 time. Æltes igennem igen, og kommes i smurte forme, og efter hæver i 30 min. Snittes, pensles og bages ved 200ºC i ca. 50 min. på nederste rille i ovnen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.431 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her