Logo

Fuldkornstvebakker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ tsk salt
2 spsk sukker
100 g margarine
2 dl mælk, varmt
40 g gær udrørt i ¼ dl lunkent vand,
1 æg
300 g grahamsmel
100 g hvedemel
 
Kom salt, sukker og margarine i et fad og hæld den kogende mælk over.
Tilsæt den udrørte gær og ægget, og sigt melet i.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 30 minutter.
Dejen slås ned og trilles i lange pølser, der trilles i runde eller aflange
boller.
Efterhæver på pladen ca. 15 minutter.
Bollerne pensles med resten af ægget og bages i en 200°C varm ovn i 10-15 minutter.
Efter afkøling flækkes tvebakkerne med en gaffel, tørres i ovnen ca 1
time ved 125°C, til de er lysebrune


Tips: af ovenstående grundej kan bages julekage, fynsk brunsvigerkage og krans el. kringle

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.094 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her