Logo

Fuldkornstvebakker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook

1/2 tsk salt
2 spsk sukker
100 g margarine
2 dl mælk, varmt
40 g gær udrørt i 1/4 dl lunkent vand,
1 æg
300 g grahamsmel
100 g hvedemel
 
Kom salt, sukker og margarine i et fad og hæld den kogende mælk over.
Tilsæt den udrørte gær og ægget, og sigt melet i.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 30 minutter.
Dejen slås ned og trilles i lange pølser, der trilles i runde eller aflange
boller.
Efterhæver på pladen ca. 15 minutter.
Bollerne pensles med resten af ægget og bages i en 200°C varm ovn i 10-15 minutter.
Efter afkøling flækkes tvebakkerne med en gaffel, tørres i ovnen ca 1
time ved 125°C, til de er lysebrune


Tips: af ovenstående grundej kan bages julekage, fynsk brunsvigerkage og krans el. kringle

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 384 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BirkesrouladeEn roulade er en rullet kage med fyld. Fyldet kan næsten variere i det uendelige. I denne...
• Abemad med råcremeFrugtsalat med råcreme er en ret som de fleste kender som Abemad. Dette er en let dessert,...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.