Logo

Fynsk honningkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1/2 kg honning
1/2 kg farin
125 g smør
16 g renset potaske, opløst i lidt rosenvand
reven citronskal
50 g hakket sukat
30 g syltet, hakket pommeransskal
125 g hakkede, søde mandler
1 tsk hjortetaksalt
3 æg
1 kg hvedemel
1 tsk stødte nelliker
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær

Smør og farin røres godt. Æggeblommerne tilsættes 1 ad gangen. Honning og krydderier røres i og tilsidst de piskede æggehvider. Smøres ud i en bradepande, pensles med æg, pyntes med halve mandler og bages ved jævn varme i 1 time. Kagen smager bedst, når den har ligget i en stenkrukke eller i et porcelænslågfad i 4-5 dage.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 482 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• RarbarberkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• FritellaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Sammensatte bollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarberkage - rabarbertærte, med marcipanDenne lækre forårstærte kan serveres kagen lun eller afkølet med flødeskum til. En sød...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os