Logo

Gærklejner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Klejner der kan spises hele året. Egner sig fortrinlig til nedfrysning.

50 gr gær
1 stor kop mælk (tekop)
2 æg
125 g margarine
2 spiseskefulde sukker
hvedemel
1/2 kg svinefedt

Kom mælk, gær, margarine og sukker i en gryde og smelt det for svag varme ( max 37ºC ) kom det derefter op i en skål , tilsæt 2 æg og drys hvedemel i til dejen slipper. Rul den ud til ca. 3 - 4 mm tykkelse og skær dejen ud med en klejnetriller , vrid klejnerne og steg dem i opvarmet svinefedt til de er gyldenbrune. Efter endt stegning drypper klejnerne af på køkkenrulle ell. lign.

Serveres varme til kaffen med mørk farin, syltetøj eller lignende.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.474 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Italiensk OlivenbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Valnøddebrød, franskEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• KardemommebollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• IngefærisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os