Logo

Gærklejner 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Gærklejner egner sig fortrinligt til nedfrysning. Frosne klejner sættes i en 200ºC varm ovn i ca. 8 min og de er lige så gode som nybagte.

50 g gær
1 stor kop mælk (stor tekop)
2 æg
125 g margarine
2 spsk sukker
hvedemel til det slipper
1/2 kg svinefedt til stegning

Lun en stor kop mælk op til ca. 25-30ºC,kom derefter gær,æg,sukker og margarine i og rør det hele sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen slipper . Drys lidt hvedemel ud på bordet,og rul dejen ud uden at den bliver alt for tynd. Skær dejen ud med en klejnetriller,og vrid dem med det samme. Kom et 1/2 kg svinefedt i en gryde og varm op til det syder omkring en tændstik (den ende uden svovl). Kom derefter klejnerne op i fedtet og vend dem med en strikkepind. Klejnerne tages op når de er gyldne.

Serveres varme med evt. syltetøj , flormelis ell.lign.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.560 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• LynkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Brune kager - Marie'sEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Maxims pæretærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kræmmerhuse med flødeskum og bærDenne dessert er en pæredansk klassiker: sprøde kræmmerhuse med flødeskum og sommerbær
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os