Logo

Gærklejner fra Lolland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

50 g gær
1 stor kop mælk (tekop)
2 æg
125 g margarine
1/2 kg svinefedt
ca 500 g hvedemel (prøv dig frem)

 
Kom mælk, gær, margarine, sukker i en gryde og smelt det for svag varme
(max 37ºC).
Kom det derefter i en skål og tilsæt æg og drys hvedemel i til dejen slipper.
Rul den ud til ca 3-4 mm tykkelse og skær dejen ud med en klejnetriller,
vrid klejnerne og steg dem i opvarmet svinefedt til de er gyldenbrune.
Efter endt stegning dryppes klejnerne af på køkkenrulle eller lign.  
 
Egnsret fra Lolland

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.651 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HonningkagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tarte tatin med karamelliserede æbler cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbærtærte à la LuwinaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• HindbærsorbetmousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!