Logo

Gærkringle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Dej:
450 g hvedemel
50 g smør
50 g gær
2 dl mælk
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
2 æg

Fyld:
150 g makroner
125 g smør
2 spsk honning
1 æg
1/4 tsk salt
125 g rosiner
æg til pensling
1 spsk sukker
25 g mandler

Tag lidt hvedemel fra til udrulning og hak resten sammen med smørret og findel det til en grynet masse.
Rør gæren glat med halvdelen af den kolde mælk og kom den i.
Tilsæt sukker og salt.
Pisk æggene sammen med resten af mælken.
Gem lidt til pensling, hæld resten i og rør dejen sammen.
Lad den hæve tildækket, men ikke lunt til dobbelt størrelse.
Skær smørret i skiver, læg det mellem to stykker pergamentpapir og
rul det ensartet til ca. 20x25 cm.
Til fyldet knuses makronerne og røres med blødt smør, honning, æg og salt.
Tag dejen ud på melet bord.
Rul den dobbelt så stor som smørfladen.
Læg smørret på halvdelen.
Træk pergamentpapiret af og læg dejen henover.
Tryk kanten til og rul dejen i et aflangt flade.
Fold den samme i tre lag og rul den ud i et langt stykke, 18 cm bredt, 1 cm tyk og ca. 115 cm langt.
Dejen skal være tykkest på midten, som bliver kringlens bund.
Fordel fyldet langs midten af dejen.
Drys med rosiner og fold dejsiderne over fyldet.
Løft dejen over på en bageplade med bagepapir.
Det gøres lettest ved at lægge dejenderne sammen over midten.
Form en kringle.
Lad den efterhæve, tildækket, men ikke lunt, til dobbelt størrelse.
Pensel med æg, drysses med snittede mandler og sukker.
Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 250°C.
Efter 10 minutter dæmpes varmen til 200°C og bagningen fortsættes ca. 20 minutter.
Afkøles på plade.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 936 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mandelrand med mokkaovertrækEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Caribisk bradepandekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Mors kardemommebollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Lun ferskendessert med nøddecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!