Logo

Gammeldags rabarberkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Gateau a la rhubarbe de ma grand-mère

175 gr smør
100 gr sukker
2 spsk vaniljesukker
1 knsp salt
3 æggeblommer
250 gr hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
5 -6 spsk sødmælk

Rabarbermarengs:
3 æggehvider
200 gr sukker
100 gr valnødder
Ca. 600 gr rabarber

Rabarberne vaskes og skæres i små stykker a 2-3 cm. Derefter lægges de til tørre på et
viskestykke.
Blødt smør, sukker, vanilje og salt røres sammen og tilsættes æggeblommerne. Hvedemel og bagepulver sigtes sammen og kommes i massen skiftevis med mælken.

Rabarber marengs:
Hviden piskes stiv og lidt efter lidt tilsættes sukkeret. Vendes med nødder og rabarber.
Dejen kommes i smurt, melet springform og rabarbermarengsen kommes heri. Bages ved ca. 175º i 35 min. (undervarme).
Hold øje med at marengsen ikke mørkner. Kan eventuelt dækkes med alufolie efter en 10-15 min. så marengsen ikke brænder.

Anretning:
Serveres hel med flødeskum eller cremefraiche 18%.

TIPS: Udstenede kirsebær kan også bruges i stedet for rabarber.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.441 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?