Gateau a la rhubarbe de ma grand-mère
175 gr smør
100 gr sukker
2 spsk vaniljesukker
1 knsp salt
3 æggeblommer
250 gr hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
5 -6 spsk sødmælk
Rabarbermarengs:
3 æggehvider
200 gr sukker
100 gr valnødder
Ca. 600 gr rabarber
Rabarberne vaskes og skæres i små stykker a 2-3 cm. Derefter lægges de til tørre på et
viskestykke.
Blødt smør, sukker, vanilje og salt røres sammen og tilsættes æggeblommerne. Hvedemel og bagepulver sigtes sammen og kommes i massen skiftevis med mælken.
Rabarber marengs:
Hviden piskes stiv og lidt efter lidt tilsættes sukkeret. Vendes med nødder og rabarber.
Dejen kommes i smurt, melet springform og rabarbermarengsen kommes heri. Bages ved ca. 175º i 35 min. (undervarme).
Hold øje med at marengsen ikke mørkner. Kan eventuelt dækkes med alufolie efter en 10-15 min. så marengsen ikke brænder.
Anretning:
Serveres hel med flødeskum eller cremefraiche 18%.
TIPS: Udstenede kirsebær kan også bruges i stedet for rabarber.