
 
Denne saftige rabarberkage er både sød og frisk og er
velegnet til at tage med og dele ud af. Server den til en god kop kaffe eller
te - evt. med en kugle vaniljeis. 
1 kage, 10-12 stykker. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 45
min. Fryseegnet 
 
#
4 æg 
200 g sukker 
200 g hvedemel 
1½ tsk bagepulver 
200 g smør 
250 g ren rå marcipan 
25 g blødt smør til formen 
200 g rabarberstilke 
2 spsk kartoffelmel eller majsstivelse 
 
Drys: 
2 spsk perlesukker 
 
Tilbehør: 
vaniljeis eller flødeskum 
*
Pisk æg og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det
er tykt skum. 
Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i æggeskummet. 
 
Rør forsigtigt smeltet, let afkølet smør i dejen sammen med
groft- revet marcipan. Det er lettest at rive marcipanen, når den er kold, og
kommer direkte fra køleskab. 
Fyld dejen i en springform godt smurt med smør. 
 
Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 2-3 cm. 
Vend dem sammen med kartoffelmel, læg rabarberne i et jævnt
lag på kagen, og tryk dem let ned i dejen. 
Drys med perlesukker. 
Sæt kagen i ovnen ved 175 °C i ca. 45 min. 
Stik et træspid eller en lille kniv i midten af kagen. 
Hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt videre. 
Server gerne kagen lun med vaniljeis eller flødeskum. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin