Logo

Græsk påskebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Græsk påskebrød

 

Det hjemmebagte brød bliver et helt lille måltid, hvis der indbages forskelligt fyld. Her kommer opskriften på brød med spændende fyld.

2 brød Tilberedningstid: ½ time. Hævetid: 1 time. Bagetid: 35-40 min. Ikke fryseegnet.

 

#

50 g gær

5 dl kærnemælk

3 spsk olie

1 tsk salt

65 g grahamsmel (godt 1 dl)

650-700 g hvedemel (11-12 dl)

Fyld:

4 æg

10-12 fyldte oliven

2 tsk oregano eller merian

Til pensling: Sammenblandet vand og olie

2 spsk knækkede hvedekerner

1 tsk oregano eller merian

*

1. Smuldr gæren og udrør den i lunet kærnemælk.

Bland olie, salt og grahamsmel i.

 

2. Tilsæt melet og ælt dejen smidig.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ca. ½ time.

 

3. Kog æggene hårde i 8 min. til fyldet.

Pil dem og del dem i kvarte.

Hak de fyldte oliven groft og bland med oregano eller merian.

 

4. Ælt dejen sammen og del den i to portioner.

Rul hver portion til aflange plader.

Fordel fyldet på midten af hver dejplade og rul sammen herom.

 

5. Form rullerne til kranse eller hestesko og læg dem på bagepladen belagt med bagepapir.

Lad brødene hæve tildækket ½ time.

 

6. Pensl brødene med olieblandet vand og drys dem med knækkede hvedekerner og oregano eller merian.

Bag brødene på midterste rille i ovnen ved 200 °C i 35-40 min.

Brødene smager godt til grønne salatblandinger.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 403 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her