Logo

Græskarpie 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
250 g hvedemel
100 g smør/margarine
75 g ukrydret svinefedt
¼ tsk salt
2 spsk koldt vand

Fyld:
200 g syltet græskar
100 g sukker
½ tsk ingefær
½ tsk nelliker
½ tsk kanel
½ tsk revet citronskal
2 æg
½ dl mælk
2 spsk Maizenamel

Pynt:
2 dl piskefløde.

Saltet blandes i melet.
Smør og fedt skæres i mindre stykker og blandes med melet.
Dejen samles hurtigt med vandet.
Dejen må ikke blive varm og overæltet, hvis man vil have pien sprød.
Dejen pakkes ind i folie og lægges i køleskabet 1 times tid.
Græskarstykkerne hakkes på et bræt til de har samme størrelse som store ærter, hvorefter de røres med sukker, krydderier, æg, mælk og hvedemel i den nævnte rækkefølge.
Blandingen sættes i køleskabet.
Når dejen har stået en time, bredes den ud i en tærteform eller en dyb lagkageform (ca. 25 cm i diameter).
Dejen skal nå helt op til kanten af siderne.
Formen sættes i køleskabet i yderligere en time.
Ovnen tændes på 210ºC, og fyldet hældes i formen, når ovnen er varm.
Bages i 10 minutter ved 210ºC, hvorefter varmen dæmpes til 170ºC.
Pien bages i yderligere 30 minutter, til fyldet er fast.
Pien afkøles i formen og serveres i denne, da den er sprød og vanskelig at flytte.
Pien serveres med flødeskum eller cremefraiche.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.720 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her